batterijen

Elektrische apparatuur & lampen

Specifiek bij deze branche komt het voor dat het verplicht is om bij de levering van bepaalde producten gekoppelde kosten te factureren. Voor importeurs of bedrijven die als eerste deze kosten in rekening brengen, gelden andere regels. In principe moeten deze bedrijven zorgen voor het inzamelen en recyclen van deze producten. In veel gevallen worden deze bedrijven lid van een stichting, die tegen een vergoeding deze activiteiten overneemt.

Het is duidelijk dat het innen van deze kosten niet gezien moet worden als extra omzet en dat de afdracht ook goed geregeld moet worden. Inzicht in de status van een partij (geïmporteerd of ingekocht in Nederland) is hierbij van essentieel belang.

7T heeft inmiddels de afhandeling voor verschillende stichtingen geautomatiseerd:

NVMP

De Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten. De NVMP is een stichting die in opdracht van producenten en importeurs zorgt voor een effectief en efficiënt verwerkingssysteem voor (afgedankte) elektrische apparatuur, verlichting, etc.

Stibat

De stibat, de STIchtingBATterijen, zorgt voor het ophalen en recyclen van batterijen in opdracht van importeurs.

Lightrec

De stichting LightRec is opgericht door producenten en importeurs van energiezuinige verlichting. Om via deze stichting op een milieuverantwoorde manier energiezuinige verlichting in te zamelen en te recyclen.

Handelt of importeert u goederen waarvoor bepaalde afdrachten moeten worden gedaan. Dan heeft 7T de juiste oplossing.

Klanten in deze branche zijn o.a.:

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid