gasflessen

Verhuur van gasflessen/installaties en levering van vullingen

In deze branche gaat het om de leveringen van combinaties van huur en verkoop. De fles of de installatie wordt verhuurd en de vulling, het gas, wordt verkocht. Omdat het, zeker bij de gasflessen, vaak gaat om grotere aantallen, worden de saldo’s uitstaande flessen en betaalde borg door 7T bijgehouden en onderaan elke factuur van de klant afgedrukt.

Bij deze branche is het zo dat er een combinatie van verhuurde producten kan ontstaan, waarbij de klant wel huur betaald voor de gasinstallatie, maar niet voor de gasfles.

Prijzen en kortingen

Prijzen kunnen vastgesteld worden met diverse intervallen, bijvoorbeeld per dag, week, 2 weken, inclusief of exclusief weekends, etc. Ook combinaties zijn mogelijk.

Verder is de prijsstelling ook heel specifiek. Als 1 kg gas van prijs veranderd, moeten de prijzen van de 10,5 vulling en alle andere vullingen automatisch herberekend worden.

Logistiek

De logistiek van de verhuur is geheel geïntegreerd met de verkoop. Alle orders komen, afhankelijk van de gewenste leverdatum en de leveringsconditie, in het picklijstentraject of het transportsysteem terecht. Als de orders via een eigen transportsysteem worden geleverd, kan een planner picklijsten samennemen in ritindelingen en zo ophaalopdrachten, wegbrengopdrachten en leveringen zo optimaal mogelijk combineren.

Retour afhandeling

De praktijk leert dat niet alle verhuurde artikelen in zijn geheel retour komen. De reden hiervoor kan zijn het missen van onderdelen, schade en of de wens om een gedeelte van de gehuurde artikelen en of objecten nog voor een langere termijn te willen huren. Na het binnenboeken van de retour ontvangen goederen, kan de gebruiker besluiten om eventuele manco’s als verlies te accepteren of deze alsnog aan de klant in rekening te brengen. Het langer huren van een gedeelte van de order bestaat ook tot de mogelijkheid.

Facturen

In bepaalde intervallen worden de afgesproken verhuurbedragen gefactureerd.

 

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid