fusten

Douane

Met 7T kunt u ook uw douane entrepots beheren. Omdat 7T al in verschillende douaneregio’s draait is het verkrijgen van goedkeuring van de douane meestal geen probleem.

Vergunningen

7T kan goederen onder allerlei vergunningen beheren, zoals:

 • Entrepot A t/m E
 • Inrichting Voor Verbruiksbelasting (IVV)
 • Accijns Goederen Plaats (AGP)
 • Vrij Entrepot

Binnen de klantenkring van 7T zijn dus ook diverse bedrijven met een Vrij Entrepot vergunning. Deze vergunning wordt bij hen voornamelijk gebruikt voor opslag van vlees dat niet is (goed) gekeurd voor consumptie binnen de EU. Niet alleen de douane maar ook de nVWA voert hierop controles uit. 7T heeft speciaal hiervoor een colliregistratie ingevoerd dat per artikel aan- of uitgezet kan worden. Met 7T kunt u ook de bijbehorende documenten zoals gezondheidscertificaten, GDB’s en VC’s volledig automatisch afhandelen.

Aangiftes

Binnen 7T worden de verschillende aangiftes samengesteld:

 • NCTS
  Vervoer van Transit ofwel niet communautaire goederen
 • EMCS
  Vervoer van accijnsgoederen uit AGP
 • Sagitta (Ned) / PLDA (België)
  Uitvoer vrije ofwel communautaire goederen

Na het versturen van de aangiftes geeft de douane de verschillende nummers, zoals MRN- en ARC- nummers weer terug naar 7T. Deze worden in 7T aan de aangifte gekoppeld. Door ook de documenten bij ontvangst te koppelen aan de partij, ontstaat een waterdichte registratie van het voorraadverloop van alle douanegoederen, voorzien van de gekoppelde vervoers- en opslagdocumenten.

Deze sluitende registratie is de basis voor de GPA aangiftes (Entrepot variant en Accijns/IVV variant), die 7T standaard in het pakket heeft opgenomen.

AEO-Status

Ook AEO gecertificeerde bedrijven werken met 7T. Een bedrijf, met de status van Authorised Economic Operator heeft volgens de douane de administratieve zaken goed voor elkaar. Het volgen van individuele partijen binnen de keten is hierbij van essentieel belang. Aangezien diverse klanten van 7T dus AEO gecertificeerd zijn, herleiden wij dat de douane de keus voor 7T in dit opzicht prima vindt.

Goederenverloop / Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA)

In sommige gevallen wenst de douane dat u maandelijks een geautomatiseerde aangifte doet van het voorraadverloop van de goederen in het Entrepot, AGP en IVV. Deze aangifte wordt meestal de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte of GPA genoemd. Ook deze aangifte heeft 7T in het standaard pakket opgenomen.

Op termijn zullen de GPA (Geautomatiseerde Periodieke Aangifte) en de SPA (Schriftelijke Periodieke Aangifte) vervangen worden door onderdelen uit het AGS (AanGifteSysteem) van de douane. Het AGS wordt gefaseerd ingevoerd. In 2014 is AGS 2 gelanceerd. De vervanging van de GPA en SPA zijn gepland in AGS 4. De invoering van AGS loopt iets achter op de originele planning. De invoering van AGS 4 stond origineel gepland voor 2015.

Accijnzen

De accijnsberekeningen zijn ook opgenomen in 7T. Als goederen uit de Accijns Goederen Plaats (AGP) worden verkocht aan afnemers in het vrije verkeer, voegt 7T automatisch de accijnskosten aan de order toe. Het is natuurlijk ook mogelijk om (delen van) een AGP-partij via een aangifte om te zetten naar een vrije partij en daaruit te verkopen. Die keus is aan u.

Voor handelsbedrijven met een douane vergunning is 7T de juiste keus.

Klanten met deze oplossing zijn o.a.:

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid