magazijn

Meerdere orders naar één afleverplaats

Natuurlijk kan 7T gewoon via een order, picklijst, pakbon en factuur een order afhandelen. Als er echter een regelmatige stroom van orders het systeem in is, kan het voorkomen dat er op bepaalde momenten meerdere orders voor dezelfde klant lopen. 7T heeft een aantal mogelijkheden om deze te combineren.

Ritplanning

Binnen 7T is het mogelijk om ritten aan te maken voor leveringen in bepaalde gebieden. Alle orders met ongeveer dezelfde leverdata tijd en afleverplaatsen worden in deze ritten ingedeeld. De ritten kunnen met de hand worden aangemaakt of vanuit een dag/weekschema automatisch worden gegenereerd.

U kunt zelf bepalen of u de ritplanning voor het picken wilt afhandelen of tijdens/na het picken. De klanten die het vooraf doen sturen hun picklijsten ook min of meer aan via de ritplanning. Als een rit wordt vrijgegeven schieten alle picklijsten op de juiste plek het picklijstenscherm in. Alle picklijsten voor de rit die het eerste weg moet staan bovenaan.

Zendingen

Orders die niet alleen in hetzelfde gebied, maar ook echt bij dezelfde klant geleverd moeten worden, kunnen ook in zendingen samengenomen worden. Eén zending gaat op een bepaald moment naar één bepaalde klant. Het voordeel van het opnemen van alle orders in een zending is dat daar het inzicht ontstaat in de status van de orders, of alle leveranciers al hebben geleverd (of zijn afgeroepen). Vanuit de zending kunnen in één keer alle pakbonnen en facturen geprint worden van alle orders in de zending. Certificaten kunnen gemaakt worden en douane aangiftes worden gedaan. Kortom minder werk en meer inzicht en controle ook al zijn het meerdere orders tegelijkertijd.

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid