vrachtwagen

Bruto-, netto gewicht en tarraberekening

Voor bedrijven die artikelen verhandelen op basis van bruto- of nettogewicht heeft 7T een aantal aanpassingen gemaakt om dat gemakkelijker te laten verlopen.

Voor het wegen van de producten bij inslag en uitslag is een koppeling gemaakt met de professionele weegschalen van Mettler Toledo.

Met de 7T Weegschaalkoppeling en een tarra berekening worden de bruto en netto gewichten per pallet vastgelegd. Ook een indeling in partijen is mogelijk. De gewichten kunnen middels de instelling “Gewichtsregistratie per colli” ook per colli vastgelegd worden. Dit wordt veel gebruikt door bedrijven die handelen in colli’s met wisselende gewichten per collo.

Natuurlijk blijft het mogelijk om deze artikelen in orders te combineren met artikelen die op basis van stuks worden geleverd.

Per artikel kan ingesteld worden of 7T de juiste partij, pallet of doos moet selecteren of dat de gebruiker dat direct bij invoer wil doen. Als de gebruiker de juiste pallet(s) moet kunnen selecteren ziet deze in één oogopslag de gewichten per locatie en kan zo, als hij dat wil, één of meerdere partijen of zelfs pallets aanwijzen om uit te slaan. Dit is vooral van belang bij verschillende kwaliteiten per partij, binnen één artikel of bij afwijkende gewichten per colli en per pallet. Zo kan de gebruiker achter zijn scherm een combinatie van gewichten zoeken die overeen komt met de vraag van de klant. Hij kan ook alleen een partij aanwijzen en de selectie van de colli’s en pallets aan 7T overlaten.

Voor meer informatie

Klanten met deze oplossing zijn o.a.:

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid