panorama-rotterdam

Intercompany afhandeling

Meerdere bedrijven binnen één licentie

7T heeft diverse voorzieningen voor klanten die met meerdere bedrijven binnen één licentie willen werken. Via de meerdere administratie module en de meerdere magazijnen module kunnen deze activiteiten, hoewel binnen dezelfde licentie, goed gescheiden worden. Aanvragen, orders, inkopen, inkoop-, verkoop- en omzetstatistieken zijn op totalen, maar ook per administratie (bijvoorbeeld BV) op te vragen. Binnen deze licentie worden relaties, artikelen, magazijnen en voorraad gezamenlijk gebruikt.

Er zijn ook klanten waarbij alle voorraad eigendom is van één van de administraties, terwijl de andere administraties deze voorraad ook mogen verkopen. Zonder het verkoop en logistieke proces te verstoren, zorgt de intercompany afhandeling van 7T ervoor dat er rondom deze transactie een interne verkoop van de voorraad van de eigenaar naar de verkopende administratie wordt gedaan.

Meerdere samenwerkende bedrijven met hun eigen licentie

Normaal gesproken staan licenties helemaal los van elkaar. Bij 7T is dat ook zo, maar via synchronisatie van gegevens vanuit een centrale database kan iedereen toch gebruik maken van dezelfde artikelen en dezelfde relatie-, debiteur- en leveranciersnummers.

De werking is heel simpel. Bij het aanmaken van een artikel in de centrale database vraagt 7T naar welke andere licenties deze artikelgegevens gesynchroniseerd moeten worden. Als het artikel in die licentie niet bestaat, wordt hij daar aangemaakt. Ook later kunnen heel simpel licenties aan dit artikel worden gekoppeld. Mutaties op het artikel worden direct overgezet naar te synchroniseren licenties. Dit werkt hetzelfde voor de relatie-, debiteur- en leveranciersgegevens.

De gegevens die gesynchroniseerd worden is een beperkte set. Als de gescheiden licenties bijvoorbeeld behoren aan bedrijven uit verschillende landen, is het niet wenselijk om bijvoorbeeld de BTW instellingen en valuta’s te synchroniseren.

Voor meer informatie

Klanten met deze oplossing zijn o.a.:

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid