Saas

Het belangrijkste bij het aanschaffen van software is de functionaliteit. Als de functionaliteit van de software aansluit bij uw eisen en wensen, dan wordt de vraag actueel hoe u de software wilt gaan afnemen en waar de software fysiek geïnstalleerd moet worden.

Algemeen

Om te beslissen wat voor u het beste werkt, zijn er feitelijk maar 2 keuzes:

  • Wilt u de software kopen of huren
  • Waar wilt u de software laten installeren, op uw eigen netwerk (On Premise) of op een externe locatie (in de Cloud)

Hierbij zijn alle combinaties bij 7T mogelijk. Tegenwoordig wordt ook vaak de term Saas gebruik (Software as a service), dat is niets anders dan de software huren waarbij de software op een externe locatie draait.

7T biedt alle mogelijkheden en zal deze graag met u bespreken.

Saas

Software as a service, kortweg Saas, wordt gebruikt bij een combinatie van het huren van software en het huren van hardware. 7T kan deze dienst aanbieden in combinatie met een hardware partner.

Belangrijk is dat de servers van deze hardware partner altijd in Nederland staan en daarmee uw systeem ook onder de Nederlandse wet- en regelgeving valt. De locaties waar de servers staan zijn zowel fysiek als digitaal goed beveiligd en voorzien van uitmuntende verbindingen.

Samen met de geselecteerde hardware partner wordt gekeken naar uw behoefte op het gebied van de hardware en software. Zo kunnen ook uw e-mail en office pakketten opgenomen worden in de totale Saas-oplossing.

Hierdoor kunt u vanaf elke plek ter wereld verbinding maken met “uw server” en uw 7T pakket. U heeft altijd de beschikking over uw eigen bureaublad en kunt uw gegevens gebruiken alsof u op de zaak bent. Het enige wat u nodig heeft is een goede en snelle internet verbinding.

Door uw software en hardware te huren, weet u precies wat u maandelijks betaald. Hoge investeringen in hardware, back-up, systeembeheer en beveiliging zijn niet meer nodig, daar zorgt onze hardware partner wel voor. Als u de kosten van de Saas-oplossing wilt vergelijken met kopen en on premise installeren, dan raden wij u aan een TCO (Total Cost of Ownership) op te stellen voor een periode van minimaal 5 jaar. Of de kosten daadwerkelijk lager zijn dan bij aanschaf, kunt u dan zelf bepalen, maar zij zijn in ieder geval overzichtelijk.

De oplossing is ook heel flexibel. Een telefoontje is genoeg om (tijdelijk) de servercapaciteit te vergroten of zelfs een server erbij te huren of om het aantal gebruikers of onderdelen van de 7T licentie aan te passen.

Voor meer informatie

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid